top of page

Fastnat i rekryterings-karusellen?

Besvara tio frågor med ja eller nej. Se ditt resultat direkt.

Att åka karusell är roligt! I vart fall ibland. Om vi tvingades åka karusell varje dag skulle vi förmodligen tröttna. Om vi tvingades åka under åtta timmar varje dag skulle vi garanterat utveckla hälsoproblem.

Organisationer som fastnat i rekryteringskarusellen har motsvarande utmaning. Det är helt enkelt inte hälsosamt att slungas runt i en och samma bana dag ut och dag in. Dessutom blir det snabbt dyrt med alla åken (det finns inga åkband inom rekrytering).

Är ni också fast i rekryteringskarusellen? Snart har du svaret!

Testet är superenkelt:

 

Nedan har du ett bildspel med tio påståenden. Gäller det som beskrivs för din verksamhet? Besvara varje fråga med ja eller nej (här får du göra en mental notering och hålla räkningen själv efter bästa förmåga).

 

Du kan sedan läsa resultatet (som baseras på hur många frågor du besvarat jakande) direkt under bildspelet. Du behöver med andra ord inte ange någon e-postadress för att ta del av ditt resultat.

Redo? Då kör vi!

1

Stora kostnader och externa beroenden

Vi tvingas löpande använda oss av olika rekryteringsbolag. De lovar mycket och levererar ibland. Alltid till samma stora kostnad för vår verksamhet. Det är tur att ingen räknat ihop vad vi betalat under de senaste åren.

Känner du igen det som beskrivs? Ja eller nej?

0–2

ja-svar

Det är tveksamt om ni fastnat i rekryteringskarusellen. Er verksamhet uppvisar i vart fall färre utmaningar på detta område än merparten av Sveriges organisationer. Se dock särskilt ditt svar vid påstående 10 – om du kände igen den situationen finns ändå starka skäl att utforska vidare. Kontakta Sjöstrand Axiotis om du vill ha hjälp.

3–7

ja-svar

Er verksamhet verkar tyvärr ha fastnat i rekryteringskarusellen. Det kostar på rejält i tid, pengar och motivation. Men det finns lösningar; andra organisationer har lyckats ta sig ur den situation ni nu befinner er i. En översiktlig analys kan vara ett prioriterat första steg – med stöd av analysen blir det lättare att välja rätt åtgärder i det fortsatta arbetet. Kontakta Sjöstrand Axiotis idag.

8–10

ja-svar

Er kompetensförsörjning fungerar just nu så dåligt att den med stor säkerhet hotar verksamhetens överlevnad. Att ni fortfarande står på benen är ett bevis på er extraordinära viljestyrka. Den kan bli avgörande för det fall ni önskar vända nuvarande förutsättningar till en ledande position på kandidatmarknaden. Kontakta Sjöstrand Axiotis här och nu, så har ni redan tagit första steget.

Redo att lämna karusellen?

Vi har lösningarna för de verksamheter som tröttnat på rekryteringskarusellen. Använd formuläret nedan. Vi återkommer normalt redan samma dag. (Genom att skicka din förfrågan accepterar du att vi sparar dina uppgifter i syfte att kontakta dig.)

Tack för din förfrågan. Vi återkommer inom kort!

Kontaktpersoner

Mattias Sjöstrand

Partner

mattias@sjostrandaxiotis.se

+46 72 902 99 92

  • LinkedIn

Danny Axiotis

Partner

danny@sjostrandaxiotis.se

+46 73 534 88 61

  • LinkedIn
bottom of page